Studiecentrum Limburg blijft groeien: 2 nieuwe locaties

Met ingang van september 2016 opent Studiecentrum Limburg twee nieuwe locaties in Sittard en intern bij Vrijeschool Parkstad in Heerlen. Samen met onze locaties in Maastricht en Heerlen vormt Studiecentrum Limburg één van de grootste aanbieders van Zuid-Limburg op het gebied van studiebegeleiding en examentrainingen.

In Sittard openen we een onafhankelijke locatie aan de rand van het centrum, grenzend aan de wijken Ophoven en Kollenberg. Studiecentrum Sittard is gehuisvest in de bibliotheek van het voormalige DaCapo College aan de Kleine Steeg. De bibliotheek heeft een metamorfose ondergaan en heeft een frisse uitstraling met een goed evenwicht tussen huiselijke sfeer en werksfeer. De locatie ligt op 100 meter afstand van het DaCapo College Rijksweg Zuid en op ongeveer 2 km van Scholengemeenschap Trevianum.

Met Vrijeschool Parkstad in Heerlen is een samenwerking aangegaan op het gebied van studiebegeleiding op school. Deze vrijeschoolse begeleiding vindt plaats in een apart lokaal: de Studieklas. Deze Studieklas zal voorlopig elke schoolweek op maandag en woensdag geopend zijn. Na verloop van tijd wordt bekeken of dit uitgebreid kan worden. Deze studiebegeleiding is uitsluitend bestemd voor leerlingen van Vrijeschool Parkstad.